Eilen käytiin tekemässä pari tuntia lumitöitä jälleen. Inka ja Osku oli puoltoista tuntia hommissa meidän kanssa. Tällä kerta kaivettiin tontin etuosasta lumen alta formex-muotteja, lautakasoja, harjaterästä jne. Nämä tavarat piti saada esiin ja pois tieltä, jotta voidaan ottaa kaivuri siirtämään jyrkästä eturinteestä lumia pois. Rinne on jyrkkä ja erityisen liukkaaksi sen tekee muovi, joka on laitettu maan pintaan. Koetettin käydä tekemässä lumitöitä rintee kohilta käsin, mutta huomattiin pian, että sama kohtalo odottaa, kuin niitä poloisia, jotka omia kattoja ovat viime aikoina tyhjennelleet lumista. Monta kuolonuhria ja ranka- ym. murtumia raportoidaan tällä hetkellä viikottain. Ihmeellinen talvi!

Tänään käytiin kantamassa lautakasoja tontin takaosaan. (Ensin Pekan piti lapioida sinne reitti tuon metrin korkuisen lumikasan läpi). Siirsin myös styroksipaaleja syrjään, jotta kaivuri mahtuu työntämään lumia pois siltä ainoalta väylältä, joka raksalle johtaa ja siitä tontin takaosaan. Johonkin pitää saada tilaa!

Huomisaamuna pitäisi traktorimiehen käydä katsomassa se eturinne ja hoitaa homma, jos se vain on mahdollista. Olisipa ihanaa nähdä, kun lumi siirtyisi paikasta toiseen paljon nopeammin kuin hartiavoimin. Jos se on hoidettu iltapäivällä, kun työmaakokous alkaa klo 16, olen kyllä tosi iloinen... Ei se sitä tarkoita, että lumihommat loppuisi, mutta yksi paikka saadaan puhtaaksi nopeammin. Jos eturinne saadaan nyt lumista pois, voi slammaus ja pien levittäminen alkaa.

1269165518_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nyt tämä murheenkryyniksi osoittautunut eturinne on huputettu. Kone kävi tekemässä lumitöitä sen verran, että sulatus Weelulla pääsi käyntiin.